Hem / Lindningsmaterial

Lindningsmaterial

Hos oss på BEVI hittar du marknadsledande lindningsmaterial som förbättrar prestandan och förlänger livslängden på elmotorer, transformatorer och generatorer. Vi tillhandahåller lindningsmaterial från ledande tillverkare som Dahréntråd, Elektrisola och Thermik.

Hitta rätt lindningsmaterial

Vi erbjuder ett av Nordens största sortiment av lindningstråd, litztråd, temperaturgivare, elektrisk isolerslang, impregneringsprodukter och kompositmaterial. Hittar du inte det lindningsmaterial du söker? Hör av dig med dina önskemål. Vi ser till att du får det bästa lindningsmaterialet på marknaden!

Miljö och hållbarhet

Miljö och hållbarhet

När du väljer BEVI som leverantör av lindningsmaterial gör du inte bara en investering i högkvalitativa produkter, utan också ett medvetet val för en mer hållbar och miljövänlig framtid. Våra affärsprinciper grundar sig på stark miljömedvetenhet och hållbarhet. Vi samarbetar bara med tillverkare och leverantörer som delar vår passion för miljövänliga metoder och som strävar efter att minska den globala miljöpåverkan.

Separering och sortering av lindningsmaterial

Lindningsmaterialet till elmotorer utgör en komplex blandning av olika material, där varje komponent spelar en viktig roll för motorns prestanda och hållbarhet. För att optimera resursanvändningen och minimera miljöpåverkan ska materialen separeras och sorteras vid återvinning. På så sätt kan vi bidra till en cirkulär ekonomi och minska vår totala miljöpåverkan. Stora elmotorer kan med fördel renoveras och med rätt underhåll ökar livslängden avsevärt. Vi på BEVI följer alltid de högsta standarderna och nationella föreskrifterna för återvinning.

Materialsortering vid elmotoråtervinning

Koppar

Lindningarna i en elmotor består huvudsakligen av koppar, vilket ger den elektriska ledningsförmåga som krävs för att överföra ström och generera rörelse.

Järn och stål

Kärnan av elmotorn, inklusive statorn och rotorn, tillverkas ofta av järn eller stål för att ge struktur och styrka åt motorn.

Aluminium

Vissa delar av elmotorer, som flänsar eller andra strukturella komponenter, kan vara tillverkade av aluminium, vilket bidrar till att hålla vikten nere och samtidigt behålla hållbarheten.

Plast

Komponenter som fläktar och andra kapslande delar kan innehålla plastmaterial för att ge extra skydd och hålla lindningarna på plats.

Isoleringsmaterial

För att förhindra kortslutning och hålla lindningarna åtskilda används isoleringsmaterial. Detta kan vara tillverkat av papper, lack eller polymerer och har en viktig roll för motorns säkerhet och prestanda.

Behöver du en specialprodukt eller kundanpassad lösning?

BEVI Kunskapsbank

BEVI Kunskapsbank är en samling av information inom våra expertområden  t.ex. elektriska drivsystem och kraftgenerering.

Utforska

BEVI AB (huvudkontor)

Bevivägen 1
384 30, Blomstermåla

Org.nr. | 556195-8314
Tel |
0499-271 00
Mail | info@bevi.se

BEVI AB (regionkontor)

Kontaktvägen 8
SE-901 33, Umeå

Org.nr. | 556195-8314
Tel | 090-70 44 30
Mail | bevinord@bevi.se