Hem / Lindningsmaterial / Kondensatorer

Kondensatorer för elmotorer

Stort utbud av kondensatorer som är avsedda för olika applikationer inom elektroindustrin. Våra kondensatorer används i elmotorer, belysning och många andra elektriska enheter. Vårt utbud inkluderar motorkondensatorer, startkondensatorer och driftkondensatorer. Vi har driftkondensatorer med kapaciteter som sträcker sig från 1 till 100 mikrofarad samt startkondensatorer med kapaciteter från 25 till 400 mikrofarad.

Elektrolytkondensatorer för skruvanslutning

Elektrolytkondensatorerna för Skruvanslutning, tillverkade av Kendeil, är utformade för professionell kraftelektronik. Dessa kondensatorer uppfyller gällande normer för två temperaturområden: +85°C och +105°C. De finns i olika varianter för olika applikationer, med spänningsnivåer som sträcker sig från 16 till 600 VDC och kapaciteter från 100 till 1 500 000 mikrofarad.

Elektrolytkondensatorer Snap-In

Elektrolytkondensatorerna Snap-In, också från Kendeil, är speciellt utformade för professionell kraftelektronik. Dessa kondensatorer följer gällande normer för temperaturområdena +85°C och +105°C. Snap-In-kondensatorerna är konstruerade för enkel direktmontering på kretskort och är anpassade för olika applikationer, med spänningsnivåer från 16 till 500 VDC och kapaciteter från 68 till 47 000 mikrofarad.

MK och MKA Driftkondensatorer

Driftkondensatorer, som MK och MKA, är särskilt utformade för kontinuerlig inkoppling till växelströmsmotorer. Dessa kondensatorer används i enfas- och trefasmotorer som är anslutna till enfasmatning. De bidrar till att förbättra cos fi (effektfaktorn) vid normal drift och kan även användas för att upprätthålla magnetfältet i enfasmotorer. Vi har även driftkondensatorer från Comar med kapaciteter från 1 till 100 mikrofarad.

Startkondensatorer

Våra startkondensatorer är elektrolytkondensatorer med aluminiumsida och PVC-hölje, försedda med kabel och fästbygel av metall. Dessa kondensatorer är utformade för att ge en enfasmotor ett högt moment vid uppstart. De är idealiska när det krävs en hög kapacitet i en kompakt form. Våra startkondensatorer har en driftspänning på 320 V och är lämpliga för omgivningstemperaturer mellan -25°C och +80°C.

För mer detaljerad information, se våra produktblad i pdf-format.

Broschyrer och kataloger

Behöver du en specialprodukt eller kundanpassad lösning?

BEVI Kunskapsbank

BEVI Kunskapsbank är en samling av information inom våra expertområden  t.ex. elektriska drivsystem och kraftgenerering.

Utforska

BEVI AB (huvudkontor)

Bevivägen 1
384 30, Blomstermåla

Org.nr. | 556195-8314
Tel |
0499-271 00
Mail | info@bevi.se

BEVI AB (regionkontor)

Kontaktvägen 8
SE-901 33, Umeå

Org.nr. | 556195-8314
Tel | 090-70 44 30
Mail | bevinord@bevi.se