Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

HEM / Lindningsmaterial / Kompositmaterial

Kompositmaterial 


Kompositmaterial används som konstruktionsmaterial på ställen där det krävs effektiv isolering - både mekanisk och elektrisk isolering. Du kan köpa materialet som plattor/skivor eller bearbetat efter din ritning.

Bearbetat material

Materialet kan bearbetas så att de passar till varje mekanisk eller elektrisk användning. I nära samarbete med våra kunder utvecklar vi kundspecifika komponenter som sedan tillverkas i bästa lämpliga material.

Broschyrer och kataloger

G11 Epoxi glasskiva (155°C, 180°C, 200°C) 

Skivorna är gjorda av modifierat glasfiberväv och epoxiharts med tillsats av fyllnadsmedel. De kännetecknas av utmärkta mekaniska och elektriska isolerande egenskaper, vilka håller även vid högre temperaturer. De kännetecknas även av resistens mot spårning. Skivan används vid tillverkning av komponenter med goda mekaniska och elektriska egenskaper, för elektrisk utrustning vid högre temperaturer eller i fuktiga miljöer, för belastade elektriska isolerande komponenter, såsom chassi, karosseriutrustning, fördelningscentralers kåpdelar, transformatorer, kopplingsanordningar, elektriska maskiner. 

Kontakt

Carina Lindgren

Key account manager, lindningsmaterial / 
Marknadsansvarig återförsäljare

Direkt: 0499-271 64
Mobil: 076-115 72 20
Skicka e-post

Kontakta oss

Pappersbakelit 

Arken är gjorda av cellulosapapper som förstärkning och fenolformaldehydhartser som bindemedel. 

Användningsområde: Isolering av väggar i transformatorskonstruktioner, olika strukturella element, skydd och insatser. När det gäller hög elektrisk och mekanisk hållfasthet, är dessa material lämpliga för tillverkning av isolerande stänger och komponenter till elcentraler.

Vävbakelit 

Arken är gjorda av bomullstyg som förstärkning och kresolformaldehydharts som bindemedel. Bra motstånd mot svaga syror. Vid högre temperaturer kan de användas som byggmaterial i maskiner och konstruktionsutrustningar. De har goda mekaniska egenskaper och glidegenskaper, absorberar stötar. Arket används för tillverkning av glidlager, större kugghjul, rullar, gliddelar i maskiner och utrustningar, dämpningsdelar, kåpdelar, hävstänger, anslutningsstänger, skyddsskivor, isoleringsplattor, fasadgliddelar i pressar, tungplaneringsmaskiner och ramsågar. Det utgör ett strukturellt material vid konstruktion av maskiner, som arbetar i tuffa miljöer. 

Arket är lämpligt för produktion av olika starkt mekaniskt och elektriskt belastade delar. Samma som med Textit J, används det för elkomponenter med garanterad dielektrisk hållfasthet och isolationsmotstånd för elektriska isolerande skivor, chassin, karosseriutrustningar, kåpdelar för fördelningscentraler och kopplingsanordningar, elektriska maskiner och transformatorer.

GPO-3 glasfiberlaminat

Armerat glasfiberlaminat för upp till 155°C.

GPO-3 är ett glasfiberlaminat uppbyggt av polyesterharts armerat med glasfibermatta för applikati

UPM S2 glasfiberlaminat

Armerat glasfiberlaminat för extrema påfrestningar upp till 155°C.

UPM S2 är ett glasfiberlaminat uppbyggt av polyesterharts armerat med glasfibermatta eller g

Behöver du en specialprodukt eller kundanpassad lösning?

BEVI Kunskapsbank

BEVI Kunskapsbank är en samling av information inom våra expertområden  t.ex. elektriska drivsystem och kraftgenerering.

Utforska

BEVI AB (huvudkontor)

Bevivägen 1
384 30, Blomstermåla

Tel | 0499-271 00
Mail | info@bevi.se

BEVI AB (regionkontor)

Kontaktvägen 8
SE-901 33, Umeå

Tel | 090-70 44 30
Mail | bevinord@bevi.se