Hem / Service & Teknik / Pumpservice

BEVI Umeå

Vid vårt regionkontor BEVI Umeå erbjuder vi sedan många år tillbaka service och försäljning av pumpar och elmotorer för norra delarna av Sverige.

Vi servar globala varumärken på pumpar som Wilo, Grundfos, Xylem, Robota och Sulzer i vår serviceverkstad och våra specialistområden är vatten, avlopp, dränering och industripumpar.

Vi har en hög kompetens inom de flesta pumpar på marknaden och kan leverera kompletta lösningar. För oss är ingen utmaning för stor eller för liten och vi utför serviceuppdrag över norra Sverige med postnummer som börjar på 82 - 98.

Vår försäljning består av BEVIs kompletta sortiment av elmotorer, transmissioner, kraftelektronik, lindningsmaterial och startutrustningar. BEVI tillhandahåller energieffektiva elmotorer av hög kvalitet. Motorerna kan anpassas eller byggas om i specialutförande och kompletteras med en mängd olika tillval och tillbehör för att klara alla miljöer, helt efter kundens behov och krav.

Det är materialvalen, såsom plåtens kvalitet och mängden koppar i rotor/stator, som gör våra elmotorer mer energieffektiva.

Behöver du serva din elmotor? Välkommen att kontakta vår serviceverkstad


Susanne Landby, regionchef Umeå

För oss är det mycket viktigt att vår kund är nöjda med oss därför arbetar vi metodiskt och strukturerat i serviceprocessen med tydlig information och ett trevligt bemötande! Vår målsättning är alltid att skapa goda relationer med både våra kunder och leverantörer för att kunna vara en pålitlig och trygg partner.


Service och försäljning av pumpar

Vår specialité är VA och Industripumpar

Daniel Holmgren, serviceledare Umeå

Kontakta mig för mer information om service och pumpar. 

Tel: 090-70 44 38
Skicka e-post

BEVI verkar för en hållbar framtid

Regelbunden service och underhåll av ditt pumpsystem bidrar till säker drift och minimerar risk för stillestånd. Ur ett hållbarhetsperspektiv vill vi gärna förlänga drifttiden på våra kunders pumpar genom att bidra med vår kunskap och planerade serviceinsatser.

Om du är osäker på om ett serviceavtal kan vara lämpligt för just din applikation eller anläggning eller vill du lära dig mer om enkelt underhåll av dina egna anläggningar, då hjälper vi gärna till som en kunnig rådgivare. Vi har alltid kunden i fokus och stolta över att hitta lösningar som är optimala med varje kunds behov.

Dränkbara pumpar

Vi felsöker, jobbar med förebyggande underhåll och reparerar både i vår serviceverkstad och ute på fält i pumpgropar. För att din pump ska få så lång livslängd som möjligt så är förebyggande underhåll en viktig faktor. Genom att utföra oljekontroll, rengöring, pumphjulsbyten, byte av axel-tätningar, byte av o-ringar och slitdelar, lager och elektrisk mätning av stator så sparar du både tid och pengar och undviker ofrivilliga stopp.

När vi utför en komplett renovering av Länspumpar och Avloppspumpar så blir pumpen i skick som ny till ett betydligt lägre pris och dessutom bidrar vi till en bättre hållbarhet och det är en viktig aspekt för oss.

Har du en djupbrunnspump?

Vi har fasta priser på service i förebyggande syfte för din djupbrunnspump. I priset ingår elektrisk uppmätning, kapacitetsprov och renkörning.

Torruppställda pumpar

Behöver du serva din Normpump, Tryckstegringspump, Cirkulationspump eller Skruvpump så hjälper vi dig gärna med byte av axeltätningar, motorlager, slitdelar och felsökning av pumpstyrningen. Det är ofta kortare ledtid på att reparera än att beställa en ny pump. Om pumpen inte kan repareras utan döms ut så ser vi till att objektet blir omhändertaget och skrotat på ett miljövänligt sätt.

Behöver du serva din elmotor?

Vi hjälper dig gärna med kontroll av lindning och lagerbyten och vi utför även lagerbyten på fläktmotorer. Laseruppriktning av allt som har en axelkoppling är ytterligare en specialitet hos oss vilket vi utför på plats hos kund.

Vanliga frågor & svar

Vi kan hjälpa till genom att göra en översyn av pumphjul och byta det vid tecken på slitage.

Pumpens pumphjul kan vara blockerat av något större föremål eller beläggning, det kan vi lösa genom att demontera pumpens hydraul-del och rensa/rengöra.

Det kan även bero på att pumpens motorlindning har havererat, det tar vi lätt reda på med våra mätverktyg.

Vi kontrollerar i första hand att pumparna i gropen är hela och fungerande, sedan går vi över och undersöker pumpgropens styrning så att pumparna får signaler om att starta och stoppa som dom ska.

På plats kan vi snabbt se vad det är för larm oberoende av märke på utrustning och åtgärda det.

Om en djupbrunnspump börjar ge sämre flöde är det oftast för att kanalerna i pumpen blivit igensatt med beläggning över tiden. Det löser vi genom att renköra pumpen under några timmar i ett vattenbad.

Pumpens elmotor kan ha havererat, det kan vi undersöka och konstatera. Skulle fallet vara så kan vi erbjuda att byta ut motorn.

Vi byter pumpens axeltätning. Kan både göras på plats där pumpen sitter, eller i vår verkstad.

Är pumpen lagrad är missljud oftast ett tidigt tecken på ett lagerproblem. Det kan vi lösa genom att demontera pumpen och byta lager.

Vi felsöker oberoende av märke eller utförande på styrning. Vi kan även byta ut delar och kompletta styrboxar till pumpar.

Där kan vi hjälpa till med att läsa av larm och åtgärda dom oberoende av märke på pumpen.

Vi demonterar pumpen och byter lager på elmotorn, detta kräver oftast att man även byter pumpens axeltätning. Arbetet kan vi utföra på vår verkstad men även ute på fält.

Det kan röra sig om larm/varningar i förebyggande syfte som t.ex. ett lagerbyte på pumpens elmotor enligt ett förinställt tidsintervall.

Det kan vara dags att byta pumpens slit-delar såsom pumpfoder/stator och rotor/skruv.

Försäljning

Gunnar Ekström, försäljning Umeå

Robert Ackemo, Teknisk säljare Umeå

Vi hjälper er att hitta rätt motor och kringutrustning.

Energieffektiva elmotorer av hög kvalitet är BEVI:s specialitet. Motorerna kan anpassas eller byggas om i specialutförande och kompletteras med en mängd olika tillval och tillbehör för att klara alla miljöer, helt efter kundens behov och krav. Vi erbjuder även ett brett sortiment av transmissioner och frekvensomriktare. Via ett förvärv så har vi nu även Danfoss och Vacon frekvensomriktare i sortimentet. Välkommen att kontakta oss via e-post eller 090-70 44 30!

Markus Durmaz, produktchef kraftelektronik

Vill du spara energi? Välj BEVI IE4 motor och rätt Frekvensomriktare

Med dagens priser är det allt viktigare att investera i energieffektiva produkter.

Våra IE4-motorer är tillverkade för att tåla industrins hårda krav på driftsäkerhet och kvalitet, samtidigt som de möjliggör energibesparing i mängder av applikationer.

Spara energi, minska era driftkostnader och minimera CO2-utsläppen med BEVI’s IE4-motorer

Små förändringar av motorvarvtalet kan förändra energiförbrukningen avsevärt, om frekvensomriktare användes överallt där det var möjligt skulle den globala energiförbrukningen kunna minskas med 10 %.

Frekvensomriktare förbättrar dessutom processregleringen, producerar energin på ett effektivare sätt och optimerar driften. Vi har ett välsorterat sortiment av ca 200 varianter av motorstyrningar och en bred kompetens för att kunna erbjuda er den optimala lösningen, säger Markus Durmaz, expert på Kraftelektronik.

Anders Holgert, produktchef transmission

Hur väljer du rätt växel?

Att välja rätt växel kan vara utmanande, det är mycket man måste veta och kunna, informerar BEVI:s transmissionsexpert Anders Holgert som gärna hjälper dig till rätt val.

Följande faktorer är viktiga att ta hänsyn till:

- Omgivningstemperatur
- Omgivning (damm, fukt, syra, frost, tropisk värme etc)
- Drivmotor (typ och egenskaper)
- Typ av koppling mellan drivmotor och växel, dvs. rem, friktion, direkt eller variabel hastighet - Önskat utgående vridmoment som fordras vid utgående axel
- Ingående och utgående varvtal
- Monteringslägen
- Servicefaktor ska beräknas 

BEVI har flera typer av transmissioner på lager och genom lång erfarenhet och samarbete med flera tillverkare erbjuder vi ett av marknadens bredaste program.

Pontus Adolfsson, produktchef elmotorer

3DT – Virkestorksmotorer för tuffa drifter

BEVI har, efter mycket samarbete med både den småländska och norrländska sågverksindustrin, tagit fram en elmotor i högverkningsgradsutförande speciellt anpassad för tuffare drifter för sågverk och områden inom massaindustrin. Motorn är konstruerad så att den på bästa sätt skall klara av de tuffa krav som ställs på applikationer med hög omgivningstemperatur, hög luftfuktighet samt stora radiella och axiella krafter på motoraxeln, berättar Pontus Adolfsson, produktchef elmotorer.

Hållbarhetsvision 2030

BEVI fokuserar primärt på fem av FN:s globala mål:

Värden och syfte

Vi vill göra en positiv skillnad i världen. Hållbarhet ligger i allt vi gör. Vi arbetar outtröttligt för att förbättra vatten- och energieffektiviteten för det bästa och tror på att göra skillnad lokalt och globalt.

BEVI och hållbarhet

För oss är hållbarhet ett tankesätt, ett sätt att göra affärer. Vi driver möjligheterna för energieffektivitet och vattenbesparing. Det handlar om att skapa värden till världen, våra kunder, vår verksamhet och våra medarbetare på det mest hållbara sättet.

Behöver du en specialprodukt eller kundanpassad lösning?

BEVI Kunskapsbank

BEVI Kunskapsbank är en samling av information inom våra expertområden  t.ex. elektriska drivsystem och kraftgenerering.

Utforska

BEVI AB (huvudkontor)

Bevivägen 1
384 30, Blomstermåla

Org.nr. | 556195-8314
Tel |
0499-271 00
Mail | info@bevi.se

BEVI AB (regionkontor)

Kontaktvägen 8
SE-901 33, Umeå

Org.nr. | 556195-8314
Tel | 090-70 44 30
Mail | bevinord@bevi.se