Hem / Om BEVI

Specialister på energieffektiva drivsystem och kraftgenerering

BEVI är ett av Nordens största företag inom elektriska drivsystem och kraftgenerering. Sedan 1931 har vi tillverkat elmotorer till olika industrier världen över. 

Elmotorerna står i centrum för vår verksamhet och vi ligger i absolut framkant när det gäller produktutveckling av energieffektiva drivsystem.

Korta leveranstider och egen produktionsanläggning gör att vi snabbt kan ta fram specialmotorer för många olika användningsområden, även de mest krävande. 

Sammantaget över BEVI-gruppen erbjuder vi ett omfattande sortiment av elmotorer, generatorer, transmissioner, kraftelektronik, lindningsmaterial och startutrustningar. Vi utför även service på elektriska maskiner upp till 20 ton. Lokala variationer i erbjudandet kan finnas men det mesta brukar gå att lösa. 

Vi samarbetar nära inom gruppen. Det ger oss en flexibilitet som gör det möjligt att snabbt tillgodose varje kunds unika krav på kompletta systemlösningar.

Är du intresserad av att se vad vi gör på BEVI och hur vi vidareförädlar våra produkter? Se gärna filmen om BEVI!

Vår företagspresentation

Företagspresentation (SV)

Vårt löfte:
"Our energy - your success"

Med vår tagline/slogan "Our energy - your success" önskar vi förmedla hela affärsidén. Att oavsett om det gäller elektriska drivsystem, vårt sätt att bemöta våra kunder eller om vi håller i en kurs, ska vår energi se till att våra kunder når framgång. Det gäller även internt, vår gemensamma energi ska se till att alla trivs, utvecklas och når framgång på jobbet.

Vision

Vår vision är att bidra till en hållbar värld genom att erbjuda effektiva produkter och lösningar för generering och användande av elektrisk energi.

Affärsidé

BEVIs affärsidé är att erbjuda innovativa och energieffektiva produkter, system och tjänster inom områdena elektriska drivsystem och kraftgenerering. 

Vår applikationskunskap, tekniska kompetens och energi, ökar våra kunders produktivitet och konkurrenskraft. Vi driver vår utveckling mot ökad hållbarhet genom ständigt effektivare produkter, system och arbetsprocesser. 

Vi har tydligt fokus på största möjliga värde för våra kunder och medmänniskor – varje dag.

Woman winding an electric motor by hand in a workshop.

BEVI i världen

BEVI är verksamma i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Kina och Indien. Det ger god, lokal kontakt och bra tillgänglighet. Vi levererar även till Estland, Litauen och Sydkorea via distributörer. 

I Sverige finns BEVI både i Umeå och Blomstermåla.  

  • I Blomstermåla 4 mil norr om Kalmar finns huvudkontor, lager, produktion och en av Sveriges större serviceverkstäder för elektriska maskiner. Här utvecklar vi ny motorteknik i samarbete med universitet och större svenska industriföretag.
  • I Umeå finns även ett regionkontor med lager och serviceverkstad för norra Sverige.

En del av Addtech

BEVI-gruppen har omkring 80 anställda och är del av den börsnoterade tekniklösningskoncernen Addtech med ca 3 000 medarbetare i ca 20 länder och en omsättning på drygt 10 miljarder svenska kronor (2018/2019). Addtechs nätverk ger finansiell styrka och flera systersällskap som vi gärna samarbetar med för att snabbt hitta rätt lösning för kunden.

Läs mer om Addtech

BEVI Kunskapsbank

BEVI Kunskapsbank är en samling av information inom våra expertområden  t.ex. elektriska drivsystem och kraftgenerering.

Utforska

BEVI AB (huvudkontor)

Bevivägen 1
384 30, Blomstermåla

Org.nr. | 556195-8314
Tel |
0499-271 00
Mail | info@bevi.se

BEVI AB (regionkontor)

Kontaktvägen 8
SE-901 33, Umeå

Org.nr. | 556195-8314
Tel | 090-70 44 30
Mail | bevinord@bevi.se